Forskud på foråret

Allerede i februar begynder vi at forspire sommerens haveglæder.

I år har vi planlagt ikke at skulle på sommerferie. Det giver bestemt nogle helt andre plantevalg , fordi vi er hjemme til at vande og spise af haven.

Vi har i år planlagt at have højbede på hjul i gårdhaven, hvilket også udvider mulighederne for at dyrke grønsager og krydderurter i lidt større skala end de potter vi måtte holde os til sidste sæson. Højbedene skal have hjul på fordi vi vil kunne flytte rundt på dem, både efter solen, men også for at kunne køre bedene helt ud til siderne når vi har gæster.

Da vejret er utroligt koldt her i begyndelsen af året, har vi slæbt så og priklejord ind i køkkenet og forspiret indendøre – noget værre griseri, men ret hyggeligt.

Lidt plastik på bordet og en ekstra tur med støvsugeren – så fungerer det glimrende at forspire indendørs.

Indtil videre har vi forspiret chili og peberfrugter, samt nogle frø vi ikke er helt sikre på hvad er – det er nogle frøposer vi ikke kan huske afsender på, eller for den sags skyld, hvad der er i dem. Vores eneste ledetråde er at der står”rød”og”lilla” uden på dem – så må vi se om det er smukke blomster der kommer op eller chili i forskellige farver.

De små vækstkasser passer lige i vores smalle karme – nu er det bare at vente på de små spirer kigger op ad jorden.

Så er det blot at væbne sig med tålmodighed og håbe på at alt spirer.

Skriv et svar