Rundvisning i vores lille bitte have

Vi flyttede ind i vores 70’er rækkehus for lidt over et år siden.

Haven var anlagt klassisk parcelhus-agtigt, med bed rundt om en mosplæne. Da vi bor lige op til trafikeret vej, var hækken høj, men desværre inficeret af ukrudt og snylter.

Allerede sidste år fjernede vi alle snylterne, det har desværre efterladt store huller i hækken ligesom det er tydeligt at de mange buske i bedene, har taget den næring hækken skulle have haft.

Derfor har vi flyttet buske, primært hortensia og rhododendron hen i et nyanlagt bed langs stakittet. Vi har foruden de planter vi har flyttet givet 9 hortensiaer væk til venner og familie, så her har været godt fyldt ud.

Hortensiaer og rhododendroner i det nyanlagte surbundsbed langs stakittet.

I år skal “surbedshjørnet” så omdannes til staude-/køkkenhavebed, lidt “urbancottagegarden” om man vil. Vi har fået en artiskok af min mands onkel Finn og vi har sat en Bronzefennikel som boede i krukke sidste år i bedet. Desuden har vi sat lupin, russisk mandstro, akkelejer og solhat, udover de få planter der i forvejen stod der, klemt mellem alle buskene. Jeg forspirer kæmpe verbena og studenternelliker som også skal stå i bedet. Når vi er helt sikre på at der ikke kommer hård frost, strør vi lidt hjulkrone ud i bedet – og ja, de spreder sig – men blomsterne er så smukke i salater og på kager.

Det nye hjørne af haven, som tidligere var fyldt af rhododendroner og hortensiaer.

Hækken er her i påsken blevet klippet både ind og delvist ned, så håber vi det animere den til at blive tættere.

Skriv et svar